Raad B&W van 22-08-1913: Weg van 1e Beukenlaan tot Vonderlaan genoemd Dennenlaan.
Raad B&W van 09-09-1921: De Dennenlaan, thans loopende van 1e Beukenlaan tot Vonderlaan, moet worden: van Vonderlaan tot Genistalaan.

=================================================================================================================================


Alle voor-oorlogse panden in deze straat zijn huis voor huis gefotografeerd en indien mogelijk hebben we er een oude afbeelding naast gezet.

Dennenlaan 13

Oud huisnummer: A 958/30

Villa "Beuk en Den"
Voorheen: Pension "Rustoord" en "Jonella"
Status: Gemeentelijk monument

Deze villa stond eerder aan de 1e Beukenlaan genummerd maar doordat er een pand in de voortuin is gekomen (zie 1e Beukenlaan 10) heeft het nu een huisnummer aan de Dennenlaan. Het pand is in 1908 in opdracht van eigenaar H.J. Oosterbeek door de bouwkundige P. Oldenhof flink uitgebreid en ook voorzien van een torenachtige aanbouw (zie extra foto).

Voor extra foto's, KLIK HIER

Dennenlaan 6


Huize "Boissière"

Het huis is genoemd naar de grootvader van de bewoner; Valleton de Boissière. Oorspronkelijk was het een houtvesterswoning.

De oude ansicht is verzonden in 1905 toen het huis in gebruik was als vakantiehuis van de fam. Valeton. Vanaf 13-07-1911 verbleef de weduwe Henriëtte Suzanne Valeton-Ortt er permanent.

Dennenlaan 8


Bouwjaar: 1916
Architect: J.A. Wijn

Gebouwd in opdracht van de in Batavia geboren Jacqueline Catharine Georgette Pfeiffer (1866-1935).

Dennenlaan 16-18


Voorheen: 'Dennenhoek'Van dit huis hebben we nog geen oude foto. Heeft u een foto of weet u iemand die er één zou kunnen hebben laat het ons weten.

fotoarchiefapeldoorn@upcmail.nl

Dennenlaan 20


Bouwjaar: 1931
Architect: T.G. Slijkhuis

Gebouwd in opdracht van zijn vader Jan Derk Slijkhuis.