Raad B&W van 24-04-1934: Weg van den Zwarte Kijkerweg tot de Elzenlaan genoemd Vliegerlaan.

=================================================================================================================================


Alle voor-oorlogse panden in deze straat zijn huis voor huis gefotografeerd en indien mogelijk hebben we er een oude afbeelding naast gezet. Oude foto's en ansichten van het straatbeeld algemeen vindt u door te klikken op de afbeelding rechts.

J.C. Wilslaan 1


Bouwjaar: 1938
Architect: B. de Bruin

Dit huis heeft in het maandblad "Het Landhuis" gestaan. (juni 1939, editie 6) Om de pagina te bekijken, klik HIERVan dit huis hebben we nog geen oude foto. Heeft u een foto of weet u iemand die er één zou kunnen hebben laat het ons weten.

fotoarchiefapeldoorn@upcmail.nl

J.C. Wilslaan 9


Bouwjaar: 1941
Architect: B. de Bruin
Status: Gemeentelijk monument

J.C. Wilslaan 21


Park Berg en Bos en de Apenheul.

In 1932 is tijdens de crisisjaren dit park door honderden werkelozen geheel met de hand aangelegd. Er werd begonnen met het graven van een 5 meter diepe vijver en daarna werd het park gerealiseerd. Park Berg en Bos is één van de grootste toeristische trekpleisters van Gelderland.

Voor meer foto's klik HIER

APENHEUL: Vanaf 1976 startte Wim Mager in het Park Berg en Bos, "De Apenheul". Wim Mager vertrok in 1997 naar Frankrijk. Daar heeft hij een tweede park opgericht met hetzelfde concept: La Vallée des Singes. Elf jaar later, op 23 april 2008, is Wim Mager op 67-jarige leeftijd overleden.

J.C. Wilslaan 22


Midgetgofbaan "Kristalbad"

Op zaterdag 16 april 1955 is de al enige tijd officieus in gebruik zijnde midgetgolfbaan geopend door mevr. Des Tombe, echtgenote van de burgemeester destijds. De baan is aangelegd door tuinarchitect W. Huhner.
Volgens een mededeling van de burgemeester zijn er reeds buitenlanders die als hun mening te kennen hebben gegeven dat de baan in Berg en Bos één van de beste en mooiste is die er bestaan.

Meer foto's, klik HIER

J.C. Wilslaan (voorheen nr. 200)


Motel Apeldoorn
Bouwjaar: 1956
Architect: J.J.R. Boosman (Rijswijk)

In 1956 lieten de broers P.C. en W.C.G. Hundepool uit de Stationstraat een Motel bouwen wat bestond uit een receptie, 32 motel eenheden, een winkel, een restaurant, een magazijn en een benzinestation. Het motel is in 1997 gesloopt en doet nu dienst als 2e parkeerplaats van pretpark "De Julianatoren".

Voor meer foto's klik HIER