Raadsbesluit B&W van 15-10-1912: Koppellaan van Soerenscheweg tot Heuvellaan veranderd in Bandalaan.

Wijkblad De Naald sept. 2003: de Koppellaan dankt haar naam aan Jacobus Koppel, in de 19e eeuw belasting-gemeente-ontvanger en een vooraanstaand lid van de Joodse gemeenschap; hij heeft meerdere huizen in de Koppellaan laten bouwen; dit was toen een zandweg die Soerenseweg en Loolaan verbond; de Bandalaan heette oorspronkelijk óók Koppellaan. Koppellaan nr. 7-9, dateert van 1898 en is het eerst gebouwde.

=================================================================================================================================


Alle panden in deze straat zijn huis voor huis gefotografeerd en indien mogelijk hebben we er een oude afbeelding naast gezet.

Koppellaan 7-9Van dit huis hebben we nog geen oude foto. Heeft u een foto of weet u iemand die er één zou kunnen hebben laat het ons weten.

fotoarchiefapeldoorn@upcmail.nl

Koppellaan 11Van dit huis hebben we nog geen oude foto. Heeft u een foto of weet u iemand die er één zou kunnen hebben laat het ons weten.

fotoarchiefapeldoorn@upcmail.nl

Koppellaan 2


Bouwjaar: 1931
Architect: J. de LughtVan dit huis hebben we nog geen oude foto. Heeft u een foto of weet u iemand die er één zou kunnen hebben laat het ons weten.

fotoarchiefapeldoorn@upcmail.nl

Koppellaan 4


Bouwjaar: 1924
Architect: Chr. ten TuynteVan dit huis hebben we nog geen oude foto. Heeft u een foto of weet u iemand die er één zou kunnen hebben laat het ons weten.

fotoarchiefapeldoorn@upcmail.nl

Koppellaan 6


Bouwjaar: 1906
Architect: (mogelijk) H. de Groot

Dit huis is bijna identiek aan de villa Loolaan 28 die drie jaar later is gebouwd dan deze. Van dat huis weten we nu dat het een ontwerp is van de aannemer/timmerman Herman de Groot uit de Beekstraat, zou deze ook door hem gebouwd zijn?Van dit huis hebben we nog geen oude foto. Heeft u een foto of weet u iemand die er één zou kunnen hebben laat het ons weten.

fotoarchiefapeldoorn@upcmail.nl

Koppellaan 8

Oud huisnummer: A 905

Bouwjaar: 1901
Architect/aannemer: Onbekend
Status: Gemeentelijk monument

Dit huis is gebouwd in opdracht van de in Rijswijk geboren Maria van der Loos (1845-1939). Maria van der Loos was weduwe van Jan van Rijn (1843-1882) en Willem van de Wetering (1823-1899). Ze had drie inwonende kinderen, Willemina Engelina van Rijn (1882 te Delfshaven), Willem van de Wetering (1885 te 's-Gravenhage) en Cornelis van de Wetering (1887 te Hillegersberg). In de voorgevel zit een een "eerste steen" die gelegd is op 3 juli 1901 door dochter W.E. van Rijn die toen 19 jaar oud was. Lang hebben ze hier niet gewoond, op 29 april 1902 vertrokken ze naar Rotterdam.

De volgende bewoonster was de in Franeker geboren Tjitske Wobma (1862-1911), zij was weduwe van J. Cuperus. Tjitske woonde hier met haar eveneens in Franeker geboren dochters Antje (1884) en Trijntje (1885).Van dit huis hebben we nog geen oude foto. Heeft u een foto of weet u iemand die er één zou kunnen hebben laat het ons weten.

fotoarchiefapeldoorn@upcmail.nl

Koppellaan 10Van dit huis hebben we nog geen oude foto. Heeft u een foto of weet u iemand die er één zou kunnen hebben laat het ons weten.

fotoarchiefapeldoorn@upcmail.nl